Az alaptészta ugyanaz, mint a muffin-nál volt. Mint ott is írtam, az alap masszából már úgy "varázsolsz", ahogy kedved tartja, végtelen lehetőséged van az alkotásra, íme további kettő lehetőség. Egy kicsit más végeredménnyel. 

Hozzávalók: 

 - 2 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)

 - 1 bögre cukor

 - 1 bögre tej

 - 0,5 bögre olaj

 - 1 sütőpor

 - 1 tojás

 - 2 alma

 - kávés kanálnyi reszelt gyömbér

Az alapanyagokat összedolgozzuk robotgéppel. Megvan a sűrű alapmassza. Ebbe rakunk még 2-3 almát, amit ha jobban szeretnénk érezni az almát, akkor a nagy lyukú, ha csak az íz számít, akkor a kis lyukú reszelőn reszelünk le. Én mielőbb beletettem az almát a masszába, egy kicsit megszórtam fahéjjal. Ezután raktam bele a gyömbért, kicsit átkevertem a masszát, és sütőpapírral kibélelt magas falú tepsibe öntöttem azt, ugyanúgy közepes hőmérsékleten sütjük, körülbelül 30-40 perc. Tű (nálam villa) próbáig. A sütőpor miatt szépen megnő, belül pedig légies lesz a sütink, a gyömbér a fahéj pedig egy leírhatatlan pikáns ízt ad az egésznek.  

Fénykép0628.jpg

Alaptészta ugyanaz, de ezúton nem alma, hanem kimagozott cukorban és fahéjban kicsit "bepácolt" szilva kerül a masszába. Egyszerű, gyors, talán még olcsónak is mondható szilvás pite lesz belőle. Vigyázat, gyorsan elfogy. (nálunk legalább is...:)

Fénykép0626.jpg

Szerző: Zsó32  2012.08.24. 17:08 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr84729800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása