Az alaptészta ugyanaz, mint a muffin-nál volt. Mint ott is írtam, az alap masszából már úgy "varázsolsz", ahogy kedved tartja, végtelen lehetőséged van az alkotásra, íme további kettő lehetőség. Egy kicsit más végeredménnyel.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0,5 bögre olaj
- 1 sütőpor
- 1 tojás
- 2 alma
- kávés kanálnyi reszelt gyömbér
Az alapanyagokat összedolgozzuk robotgéppel. Megvan a sűrű alapmassza. Ebbe rakunk még 2-3 almát, amit ha jobban szeretnénk érezni az almát, akkor a nagy lyukú, ha csak az íz számít, akkor a kis lyukú reszelőn reszelünk le. Én mielőbb beletettem az almát a masszába, egy kicsit megszórtam fahéjjal. Ezután raktam bele a gyömbért, kicsit átkevertem a masszát, és sütőpapírral kibélelt magas falú tepsibe öntöttem azt, ugyanúgy közepes hőmérsékleten sütjük, körülbelül 30-40 perc. Tű (nálam villa) próbáig. A sütőpor miatt szépen megnő, belül pedig légies lesz a sütink, a gyömbér a fahéj pedig egy leírhatatlan pikáns ízt ad az egésznek.
Alaptészta ugyanaz, de ezúton nem alma, hanem kimagozott cukorban és fahéjban kicsit "bepácolt" szilva kerül a masszába. Egyszerű, gyors, talán még olcsónak is mondható szilvás pite lesz belőle. Vigyázat, gyorsan elfogy. (nálunk legalább is...:)
Utolsó kommentek