Anyukám remélem, ezért büszke lesz rám. Mint írtam a levesekkel nem voltam annyira jóban  kamaszként. De ez a kapcsolat erős (pozitív) változáson megy keresztül. Megjegyzem ezt a levest tegnap csináltam életemben először, de nem utoljára. :)

Hozzávalók: 

 - 0,5 kg zöldborsó (én mirelitet használtam)

 - 1 kg-os leveszöldség csomag (sárgarépa [6 szál], fehérrépa[3 szál], zeller [1 kicsi fej], karalábé[ fél fej], 2 fej vörös hagyma, petrezselyemzöld)

 - 1 közepes fej krumpli

 - 2 db húsleves kocka

 - kis olaj

 - só, bors, majoránna

            Dara galuskához: 

                        - 1 tojás

                        - kicsi vegeta

                        - búzadara (max 1 evőkanál)

Elkészítése: 

A megtisztított zöldségeket felkarikázom (sárgarépa, fehérrépa) kevés olajon kicsit megpárolom. Kb. 10 percig néha meg-megkeverve hagyom, hogy a zöldségek az olajon "megérjenek". Ezután bele teszem a fazékba a többi hozzávalót (krumpli, zeller, karalábé, hagyma), felöntöm az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, majd beleteszem a levesbe a leveskockákat. Hagyom főni a levest, addig elkészítem a dara galuskának valót. 1 tojást vegetával izesítve felverek, majd szép lassan hozzáadok egy kis búzadarát. Nem kell túl sok, mert a dara idővel így is-úgy is megszívja magát. Se nem kemény, se nem folyós masszát kell elképzelni. Amíg fő a leves, addig ezt a masszát beteszem a hűtőbe. Amikor a zöldséges alapanyagok már kb. 20 perce főnnek, akkor rakom bele a levesbe a mirelit borsót, és a fűszereket, csipetnyi borsót, illetve majoránnát (pontos mennyiséget nem tudok, mert nem mértem, érzéssel adtam hozzá). Javaslom a kóstolgatást, főleg ha nagyobb mennyiséget készítünk. Amikor a zöldségek már szépen megpuhultak, én kihalásztam a hagymákat, a zellert, és a karalábét (de aki szereti hagyja benne), és egy teás kanál segítségével beleszaggattam a levesbe a galuskákat. Teáskanalas galuskából megfőve evőkanalas lesz. :)

Elkészítési idő: kb. egy óra. 

Fénykép0635.jpg

Szerző: Zsó32  2012.08.24. 17:08 Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldség sárgarépa cukorborsó daragaluska

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr954729331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása