A sütik, bár édes szájúnak mondom magam ugyancsak eléggé távol álltak tőlem anno. Bár az első sütésemet, amit is 13-14 éves koromban követtem el Rákóczi túrossal éltem át. Emlékeim szerint nem volt rossz, bár a túró kicsit folyósra sikeredett. :)

Sütési próbálkozásaim későbbiekben kimerültek a linzerek, illetve hókiflik "gyártásában" családi-sátoros ünnepekkor, de újításokat nem igen vállaltam be. Na majd most. 

Az interneten találtam a következő receptet, ami mondhatni a világ legegyszerűbb kevert tészta alapja, hogy mit hozol ki belőle az már csak rajtad múlik. 

Hozzávalók: (bögre - 2,5dl)

 - 2 bögre liszt

 - 1 bögre tej

 - 1 tojás

 - 1 bögre cukor

 - 1 sütőpor

 - 0,5 bögre étolaj

Elkészítése: 

A cukrot és a tojást robotgéppel fel verjük, majd a sütőporos lisztet szépen lassan hozzáadjuk, ahogy a tejet és a tojást is. Nem kell megijedni eléggé sűrű massza fog összejönni az összetevőkből, az olajat én a legvégén teszem hozzá. Az alap ezzel kész is van. Ebbe az alapba lehet tenni: kakaót (én cukrozatlant szoktam) fahéjat, reszelt almát, vagy akár túrókrémet és túró rudit is. Ez az adag kb. másfél tepsi muffin-nak felel meg. Pontosan azért nem tudom, mert egy adagot muffin formában még nem sütöttem. A muffin tepsibe beletesszük a kis papír kosárkákat vagy kivajazzuk a mélyedéseket, és kb. feléig töltjük meg a masszával (ha túl töltjük, akkor a muffin kinövi a helyét). Körülbelül közepes hőfokon 20 percig sütjük. 

IMG_1145.JPG

Szerző: Zsó32  2012.08.24. 17:08 Szólj hozzá!

Címkék: gyors muffin kevert tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://zsofikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr694729786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása